Analiza zilei

Guvernatorul Bancii Centrale a Japoniei, Haruhiko a declarat azi ca este putin probabil ca yenul sa
scada in continuare pentru ca rata de schimb este deja foarte slaba.
Dolarul american a atins minimul din ultimele doua saptamani in raport cu yenul. Caderea de 200 de pips a condus USD/JPY la 122.56 in sedinta europeana.
La nivel global randamentele obligatiunilor pe 10 ani, australiene, au crescut cu 3.05%, cele din Noua Zeelanda au crescut cu 3,92% iar bondurile germane cu 0,95%. Notele de trezorerie americane s-au apreciat la randul  lor cu 2,417% in timp ce obligatiunile de stat britanice au crescut cu 2.119%.
"Va dura ceva timp pana cand piata obligatiunilor isi va recupera calmul. Situatia din Grecia si discutiile  referitoare la posibila majorare a ratei in SUA constituie in continuare motive de ingrijorare" a declarat  Yutaka Miura de la Mizuho Securities din Tokyo.

Saptamana trecuta am vazut un stand -off intre autoritatile UE si Guvernul Greciei. Volatilitatea pe piata  obligatiunilor s-a adaugat la nervozitatea deja existenta pe piata investitiilor care nu au fost ajutate de comentariile domnului Mario Draghi.
Alexis Tsiparis, premierul grec, se gaseste la Bruxelles pentru a se intalni cu premierul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, in incercarea de a realiza un progres in cadrul negocierilor pentru obtinerea de fonduri necesare salvarii tarii sale.
In SUA dupa cum am scris pe blog saptamana trecuta, numarul noilor locuri de munca ce s-au infiintat a atins cel mai ridicat nivel din luna aprilie.
In Marea Britanie, exista ingrijorarea ca si in acest trimestru GDP va fi negativ.
Petrolul a ajuns la un nivel record , 61.41 de dolari dupa ce americanii au anuntat ca stocurile lor sunt in  scadere.
Aurul a inregistrat la randul sau o crestere iar argintul si-a recuperat pierderile de la 16.13.
Acestea sunt doar cateva dintre datele fundamentale ce ne-au retinut atentia si pe care ar trebui sa le
avem clar definite in minte inainte de a incepe analiza noastra tehnica.
In materialul nostru de ieri spuneam ca trebuie sa tranzactionam cu grija, cu ochii pe indici. De ce?
Pentru ca acestia se apropiau de zone cheie, zone care daca ar fi strabatute pot genera schimbari majore pe termen mediu si lung pe piata dolarului si evident pe toate perechile ce au in componenta dolarul american.
Dupa cum stiti noi am inceput ziua de ieri cu o tranzactie short pe EUR/USD dar atrageam atentia in analiza noastra  asupra scenariului long EUR/USD spre 1.1390. Dealtfel despre acest scenariu noi vorbim de mai mult timp.
Inainte de a prezenta situatia de pe EUR/USD sa ne uitam putin pe graficul indicelui dolarului care , dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos se gaseste in miscare descendenta puternica cu o prima zona de cerere la 94.20. Daca  linia distala a zonei de cerere, de la 94.09 va fi strapunsa va deschide drum spre linia proximala a zonei de cere de la 93.41.

In acest context tendinta monedei europene in relatie cu dolarul american va fi una de crestere si evident acel 1.1390 de care amintim de cateva zile, credem ca va fi atins. Urmataorea zona de interes pentru noi va fi la 1.1407/1.1467.

In finalul analizei noastre de azi sa aruncam o privire pe indicele DAX care asa cum ne asteptam ieri si-a continuat miscarea descendenta si in acest moment testeaza linia proximala a zonei de cerere de la 10928, linie ce se gaseste in confluenta cu MML a instrumentului pitchfork. O respingere din aceasta zona ar putea sa trimita pretul intr-un raliu catre linia proximala a zonei de oferta de la 11322.