Semne și desemne la final de lună și început de săptămană

Ultima zi de tranzacționare din această lună și prima zi de trading din această săptpmană începe sub semnul unui calendar economic destul de modest. O singură știre cu impact major ne-a venit din Noua Zeelanda, unde la ora 4, în această dimineață a fost publicat ANZ Business Confindence. Acest indicator de sănătate a economiei era așteptat de piață pentru că el este calculat pe baza chestionarelor completate de constructori, comercianți cu amănuntul, firme din agricultură și...nu în ultimul rand, furnizorii de servicii. În principiu atunci cand datele publicate sunt mai mari decat datele prognozate avem un semn bun pentru dolarul neozeelandez. Atunci cand indicatorul ne înregistrează date peste 0.0 avem semne  clare de optimism iar cand aceste date sunt sub 0.0 înregistrăm semnale de pesimism. Rezultatele publicate la ora 4 dimineață ne arată o accentuare a pesimismului vis a vis de economia neozeelandeză. -29%, reprezintă în fapt cel mai scăzut nivel din ultimii șase ani și cea de a cincea lună, consecutivă, de declin.
Nu voi insista foarte mult asupra acestui aspect voi spune doar să vă aduceți aminte că Noua Zeelandă este un mare exportator de
materie primă și atunci cand exporturile de materie primă scad înseamnă că economiile nu comnadă foarte mult pentru că nu produc foarte mult.
Începem analiza noastră de azi cu graficul zilnic al indicelui dolarului pe care putem să observăm cu ușurință că săptămana
trecută dolarul s-a apreciat pană sub linia de rezistență de la 96.30 . Este suficient să ne uităm în trecutul istoric imediat și vom vedea că acest nivel de preț a funcționat drept un excelent nivel de suport în trecut.
Începem săptămana cu declanșarea unui pullback ce foarte posibil se va prlungi către 94.88/94.67/94.45. Din acea zonă considerăm
că foarte probabil prețul va intra în raliu către nivelul de rezistență dinamică a unghiului 1x1.
EUR/USD va realiza, din punctul nostru de vedere, un scenariu în oglindă cu indicele dolarului. Începem deci săptămana cu un raliu care   într-o primă fază panaă la 1.1330 care este linia proximală a zonei de ofertă de pe graficul de 4h ore. Dacă această zonă de ofertă va ceda următorul nivel de ofertă va fi la 1.1380.
Dacă ne uităm în imaginea de mai jos putem să observăm cu ușurință pe graficul de 4h (cel din dreapta) că prețul s-a respins de pe linia proximală a zonei de cerere, de la 1.1150 despre care noi am mai vorbit săptămana trecută în analizele noastre.
Considerăm că această săptămană va începe cu un raliu ce va fi urmat de un pullback pentru ca ulterior moneda europeană să se îndrepte către 1.1700.
După cum se poate observa în graficul de mai sus noi încă suntem short, pe acea poziție deschisă la începutul săptămanii precedente, poziție care ne-a oferit deja peste +350 de pips. De ce nu am închis poziția short dacă scenariul nostru este de long? Răspunsul este relativ simplu, pentru că așa cum am spus și într-un material anterior trebuie să tranzacționăm ceea ce vedem nu ceea ce credem. Raliul din sesiunea australiană a ajuns pană sub linia de rezistență a trendului de pe graficul de 4h. Trendul pe graficul de 4h este down, trendul pe graficul de 1 h este down. Nu avem deocamdată o infirmare a trendurilor minore. Prețul nu a mutat încă zona de ofertă de pe aceste trenduri minore. În acest context va trebui să așteptăm finalizarea pullback-ului pentru a închide integral poziția short și a deschide o poziție long. 
Înscrieri la cursurile de analiză tehnică pe gannmasterforex@gmail.com