Ce trebuie să știm?

Începem săptămana de tranzacționare cu băncile canadiene și americane în vacanță ceea ce evident va conduce la o lipsă de lichiditate  în piață făcand ziua de luni extrem de neatractivă.
Ca de obicei pentru luni am pregătit o actualizare a perspectivei noastre asupra principalelor monede.
Dolarul american rămâne cea mai puternică monedă pe termen lung iar piața se așteaptă acum ca Fed să ridice ratele la sfârșitul anului 2015.
FOMC vrea să vadă o îmbunătățire suplimentară a locurilor de muncă și să fie suficient de încrezători că ținta de inflație vizată la 2% nu va fi afectată.
IPC Core este stabil, la 1,8%, care este sub 2% tinta Fed. Scăderile recente ale prețurilor materiilor prime și scăderile cererilor din China provoacă o scădere a anticipațiilor inflaționiste. Aceste turbulențe de pe piețe sunt de natură să diminueze încrederea că Fed va ridica ratele în luna septembrie.

Moneda europeană rămâne pe termen mediu slabă din cauza programului de relaxare cantitativă, care este în curs de desfășurare și se așteaptă să continue pentru cel puțin încă 12-18 luni.
Inflația și creșterea economică din ultimele luni nu au reușit să demonstreze că economia se redresează într-un ritm rezonabil.
Mai mult, BCE a retrogradat previziunile PIB și IPC și au scos în evidență riscurile în sensul decelerării  inflației.
BCE menține poziția sa dovish care menține presiunea asupra monedei euro.
 Euro poate consolida , pe termen scurt, ca urmare a tranzacțiilor de EUR/CNH short, tranzacții de tip carry care apar atunci când yuanului îi este permis să se deprecieze, ceea ce face tranzacțiile să fie mai puțin atractive.

Lira Sterlină pe termen lung se așteaptă să crească datorită așteptărilor ca rata de dobandă să crească înainte de 2016. Creșterea recentă a locurilor de muncă a fost deosebită și comentariile BOE au fost agresive.
IPC anual Core rămâne însă sub 1%. Lira a cunoscut o scădere accentuată în ultimele săptămâni, ca urmare a preocupărilor legate de viitoarea evoluție a piețelor globale, slăbirea cererii din China și a prețurilor la petrol , toate presiunile puse pe țintele de inflație anticipate a determinat piață să corecteze masiv raliul realizat de lira  în timpul ultimelor 12 luni.

În ciuda numărului locurilor de muncă și a inflației aproape de țintă, Australia începe să simtă efectele de scăderii prețului la materiile prime.
 Cifrele recente PIB pentru Q2 ne arată că estimările au fost ratate. În continuare se prognozează o încetinire a economiei China - un mare importator de minerale din Australia - toate acestea pun presiune negativă asupra perspectivelor economice.